top of page

Create Your First Project

Start adding your projects to your portfolio. Click on "Manage Projects" to get started

Hidrolats de plantes medicinals

la hidroessència de les plantes medicinals.

Els hidrolats són aigues medicinals que resulten del procés de destil·lació de les plantes. Se’n diuen també aigües florals o hidrosols i són una suspensió col·loïdal que s'obté en el procés de destil·lació per arrossegament de vapor de plantes medicinals i aromàtiques.

Concentren ingredients actius solubles en aigua amb les mateixes propietats terapèutiques dels olis essencials obtinguts.

Els hidrolats tenen una acció més suau, un ús més senzill i tenen una eficiència sense risc de sobredosi. Per això poden utilitzar-se amb nens sense problemes.

S'utilitzen tant externa com internament com saboritzant, ús medicinal i cosmètic, com loció i tònic facial o de la pell, en l'aigua del bany, en esbandida bucal, també són apreciats en l'elaboració culinària.
Al ser una aigua destilada i aromàtica pot ser usada com a aigua per la planxa, i aromatitzant de la roba.

Depenent de la planta de la que provingui, cada hidrolat tindrà les seves propietats particulars.

dosificació
VIA EXTERNA es polvoritza la zona a tractar vàries vegades al dia. També les estances i la roba amb un difusor.
VIA INTERNA 1-3 culleradeta en 1 got d’aigua per beure durant el dia. Tractament de 21 o 40 dies 2-3ml (20-30 gotes) per 1 litre d’aigua durant tot el dia.

Per esvandides bucals i gargares pot usar-se sense diluir o dissoldre fins al 50%.

conservació
Guardar-lo en un lloc fresc i al recer de la llum solar.
Conservació fins a 2 anys, una vegada obert consumir en 6 mesos.

disponibilitat
preus: 8 €-10 €
mesures: 50-100ml

A continuació trobaràs la informació detallada sobre cadascun dels hidrolats que elaborem:

HIDROLAT DE ROMANÍ acció i concentració
-ROSMARINUS OFFICINALIS herb water
Propietats terapèutiques: Antisèptic, estomacal, colagog, emmenagog, carminatiu, reumàtic, depuratiu.

Indicacions internes: Ajuda a centrar-se i a concentrar-se, reforça la memòria, ajuda a controlar les emocions. Tonifica i estimula el Sistema circulatori, ajuda a expulsar l’àcid úric i làctic dels teixits musculars. Equilibra el Sistema nerviós. Expectorant i mucolític. Hipertensor. Anèmies cròniques. Depuratiu i desintoxicant general . Estimulant de la funció renal, fetge i melsa. 

Indicacions externes i cosmètica: regenerador de la pell, restaura les pells flàccides i les tonifica, acne i problemes cutanis per congestió hepàtica. Caiguda del cabell i caspa.

Indicacions energètiques : Activa la memòria i la concentració. Flexibilitat mental, actitud positiva i confiança. Aporta escalfor a tot el cos. Aporta vigor.

HIDROLAT DE LLORER equilibri ment i emocions
-LAURUS NOBILIS herb water
Propietats terapèutiques: Bactericida, antivíric, fungicida, analgèsic., balsàmic, carminatiu.

Indicacions internes:  Digestiu, flatulència, reumatisme, artritis, drenador del sistema limfàtic, infeccions de coll.

Indicacions externes: Inflamacions per tensió o per trauma, dislocacions, luxacions, distensions, relaxant muscular, estimula la circulació, Aftes, micosis, higiene bucal, neuràlgia dental.

Indicacions energètiques: Facilita l’expressió del que sentim i pensem. Potencia la sinceritat. Aporta confiança i claredat d’expressió en moments de por o poca seguretat. Relaxant muscular de la  zona de les cervicals de causa mental.


HIDROLAT D’ESPÍGOL calma i reconfort
-LAVANDULA ANGUSTIFOLIA herb water
Propietats terapèutiques: Sedant del snc i vies pulmonàries, antisèptic, diürètic, hipotensor, antidiarreic.

Indicacions internes: Ajuda a regular la tensió arterial alta. Cicatritzant, calma el dolor d’un esquinç, calma l’estrès, rigidesa i dolor articular, acidesa gàstrica i halitosi.

Indicacions externes i cosmètica: tònic amb un pH 5,6-5,9 ideal per a tota mena de pell. Calma la pell irritada i calenta, erupcions cutànies, picades d’insectes. Per tindre un son tranquil i profund polvoritzar el coixí i l’estança.

Indicacions energètiques: Sedant del snc, insomni, aporta tranquil·litat, humilitat i paciència. Calma la còlera. Ens ajuda a cuidar del nostre cos, el nostre vehicle i el nostre temple intern i extern. Convida a l’amabilitat i a ser un bon amfitrió.

HIDROLAT DE FARIGOLA balanç i cura
-THYMUS VULGARIS herb water

Propietats terapèutiques: Antibacterià, antivíric, suau antifúngic, antisèptic, desinfectant cutani,  cicatritzant, reconstituent nerviós.

Indicacions internes: Refredats, grips, infeccions del tracte respiratori i gastrointestinal. Activa el sistema immunitari , laringitis, amigdalitis, neteja intestinal, infeccions de la pell, depuratiu general, astènia nerviosa, colitis parasitaria.

Indicacions externes i cosmètica:  Infeccions de la pell, acne, impetigen. Ferides,mossegades i llagues. Col·lutori dental.

Indicacions energètiques:  Aporta força per prendre decisions, expressar-nos i afrontar la realitat i el futur. Atenció i estabilitat. Equilibra i restaura la circulació energètica.

HIDROLAT D’EUCALIPTUS obertura i serenor
-EUCALYPTUS GLOBULUS herb water
Propietats terapèutiques: Activa i reforça les vies respiratòries. Activador lleu  de les tiroides.

Indicacions internes: Refredats, asma, bronquitis, rinofaringitis, expectorant, antisèptic, balsàmic.

Indicacions externes i cosmètica: Irritació ocular, mussols, conjuntivitis, acne, pell grassa.

Indicacions energètiques: Aporta flexibilitat i claredat mental, fermesa interna, potencia la intuïciói el reconeixement de la pròpia veritat, capacitat d’escolta, i actitud condescendent.

Observacions: Aquest hidrolat no s’aconsella en l'embaràs i lactància, i en persones que prenen sedants i analgèsics.
HIDROLAT DE MENTA Refrescant i Vivificant
-MENTHA SPICATA herb water
Propietats terapèutiques: Digestiva, carminativa, tònica i estimulant del sistema circulatori i limfàtic, harmonitza la melsa, el pàncrees i el fetge. Propietats refrescants.

Indicacions internes: Còlics, distensió abdominal, àcides i reflux, indigestions pesades o molestes, malaltia de Crohn, colitis, intestí irritable, vòmits nerviosos. Netejador del tracte intestinal, acció antibacteriana lleu, i propietats anti fermentatives. Desintoxicant del fetge i el colon, ajudant en la pell acneica, èczemes i urticàries i en problemes d’halitosis.  Per les cefalees i migranyes. Estimulant mental i vivificant en fatiga, calmant del sistema nerviós. Transpiració excessiva i fogots provocats per disfuncions hormonals. Antiinflamatori, musculatura rígida, dolors i molèsties, esquinços, distensions. L’hidrolat de menta si el posem amb aigua freda dóna sensació de calor i amb aigua calenta sensació de fred, llavors podem fer banys amb aquest hidrolat de fred / calent.

Indicacions externes i cosmètica: Per l’acne vermell i irritat es polvoritza la zona. Picors, pell cansada, cremades solars, picades i mossegades. Reaccions al·lèrgiques. Genitals irritats o amb cremor. Es pot diluir o aplicar directament l’hidrolat pur en la pell, en forma de compreses o spray. És un antiinflamatori per la musculatura o lesions i estimula la microcirculació venosa i limfàtica.

Indicacions Energètiques: Calma la irritabilitat, l’enfado i l’agressivitat. Ens aporta facilitat d'expressió i claredat en moments alterats.

HIDROLAT DE CÀNAM (CBD) distensió i relax
-CANNABIS SATIVA herb water
Propietats terapèutiques: antibacterial, antioxidant, antiinflamatori, vasodilatador, antiespasmòdic, analgèsic, regulador sistema inmunologic, antitumoral, neuroprotector.

Indicacions internes: cancer, dolor muscular, osteoprosis, artritis, infeccions internes, hipertensió, nauseas, nerviosisme, ansietat, malalties neurodegeneratives, epilepsia.

Indicacions externes i cosmètica: psoriasis, pells, sensibles, cicatritzant, redueix enroigiment i calma i hidrata.

Indicacions Energètiques: relaxant, calma ansietat i aporta energia calenta. Millora la qualitat del son.

HIDROLAT D’ORENGA prosperitat
-ORIGANUM VULGARE herb water
Propietats terapèutiques: antisèptica, digestiva, antitumoral, antifunguica, hepàtica, antiinflamatoria, carminativa, emenagoga, antioxidant i expectorant.

Indicacions internes: problemes digestius, gasos i hepàtics, malalties respiratòries, càncer, reuma i dolors generals I menstruals.
Pot usar-se en la cuina com aromatitzant de plats i guisats.
Indicacions externes i cosmètica: cicatritzant, per ferides i fongs.

Indicacions Energètiques: afrodisíac, tònic. Aporta pau, protecció i alegria.HIDROLAT DE SANTOLINA la força del deixar anar
-SANTOLINA CHAMECYPARISSUS herb water

Propietats terapèutiques: antiinflamatoria, antiseptica, antiespasmodica.

Indicacions internes: digestiva, aperitiva, purgant, afonia, llagues bucals, amigdalitis i grip, desequilibris hormonals i mal de cap.

Indicacions externes i cosmètica: tònica, suavitzant i hidratant de la pell, calmant de les irritacions, aporta brillantor als cabells, conjuntivitis, calma dolors musculars

Indicacions Energètiques: calma i relaxa, permet connectar amb la pau interna i la serenor.

HIDROLAT D’HIPÈRIC esperança
-HYPERICUM PERFORATUM herb water
Propietats terapèutiques: antidepressiu, revitalitzant.

Indicacions internes: astenia, trastorns afectius i desequilibri emocional

Indicacions externes i cosmètica: tònic facial per a donar més lluminostitat i vitalitat a la pell, cicatritzant I regenerador cutani per l’envelliment prematur.

Indicacions Energètiques: aporta més alegria, energia i alleujament.

Precaucions: EVITAR la combinació de hidrolat de hipèric amb altres fàrmacs (consultar amb el metge). L’hipèric bloqueja l’efecte de medicaments antidepressius estàndard i l’ús simultani dels dos preparats resulta contraproduent.
Les dones que estiguin prenent anticonceptius tampoc haurien de consumir derivats d’hipèric, ja que també podria ocasionar una pèrdua de l’efecte anticonceptiu.

HIDROLAT DE MILFULLES ordre intern
-ACHILLEA MILLEFOLIUM herb water
Propietats terapèutiques: analgésic, anticoagulant, antiinfeccios, antiinflamatori, antiviral, bactericida, calmant, cicatritzant, circulatori (hipotensor), descongestionant, entiespasmodica i digestiva, expectorant, febrífug, lipolític, mucolític, sedant.

Indicacions internes: antidiarreica, astringent, baixa la pressió arterial, calma dolors menstruals I tonifica i equilibra sistema hormonal femení, menopausa, ulceres internes, angines, mal de Coll, hemorroides, varius, hemorragies, malalties de l’aparell respiratori, asma i al·lèrgies. Tics, arrítmies, problemes cardíacs.

Indicacions externes i cosmètica: tónic facial per pells mixtes, ferides, cremades, eccemes, acné i després de l’afeitat o la depilació. Banys per la regla i hemorroides.

Indicacions Energètiques: capacitat de mirar les coses des d’altres punts de vista ens permet completar una visió més certa del que som. És una planta que ens ajuda a posar ordre a allò desordenat en nosaltres, allò que busca la reconnexió amb la seva identitat i raó de vida.

Precaució: millor evitar en cas d’al·lèrgia al pol·len.

HIDROLAT DE SAJOLIDA tò entusiasta
-SANTUREJA MONTANA herb water
Propietats terapèutiques: Molt diürètic. Antiinflamatori i antiespasmòdic. Dolors musculars, tendinitis, per la hipotensió, anticoagulant, antiinfeccios, antiinflamatori, antiviral, bactericida, calmant, cicatritzant, circulatori (hipotensor), descongestionant, entiespasmodica i digestiva, expectorant, febrífug, lipolític, mucolític, sedant.

Indicacions internes: Pel tractament i prevenció de pedres al ronyó. Neteja el sistema hepàtic-renal. Falta d’energia general, casos d’astenia. Reescalfa tot el cos i suau afrodisíac.

Indicacions externes i cosmètica: aplicar-lo amb compreses: pel reuma, l’àcid úric i dolors musculars, redueix les inflamacions de les venes i dels capil·lars trencats

Indicacions Energètiques: curació energètica, allibera bloquejos i enutjos del passat.

HIDROLAT D’ARTEMISA ANNUA el guerrer defensiu
-ARTEMISA ANNUA herb water
Propietats terapèutiques: mucolitic, febrifug, antiparasitari, antibacterià, fungicida, 
cicatrizant.

Indicacions internes: aumentar defenses naturals de l’organisme, tractar febres i infeccions de tot tipus.
Indicacions externes i cosmètica: per desifecció de ferides i curar cremades o talls de la pell.

Indicacions Energètiques: Es relaciona amb el 6è chakra (Ajna) i s'usa com a protector de cos i esperit. Allunya la negativitat i purifica els espais.

HIDROLAT DE SALVIA el guerrer defensiu
-SALVIA OFFICINALIS herb water
Propietats terapèutiques: antiinflamatoria, emenagoga i reguladora menstrual, digestiva.

Indicacions internes: Equilibra el sistema nerviós central i redueix la sudoració, sobretot a les aixelles i els peus. Calma els fogots de la menopausa. Afavoreix la pèrdua de gana i la dieta.

Indicacions externes i cosmètica: Tònic facial suavitzant d’arrugues en pells madures. Astringent suau, per pell normal o grassa. Per rentades bucals en cas de gingivitis i inflamació de genives.

Indicacions Energètiques: Dificultat per acceptar-se i acceptar els altres. Actitud autodestructiva. Aporta una mirada cuidadosa i femenina. Per la manca de claredat espiritual.

Precaucions: EVITAR en casos d’hipertensió i en el primer trimestre d’embaràs. Pot augmentar la pressió sanguínia.
bottom of page